Testritten met Sion van Sono Motors

Afgelopen week hebben wij bezoek gehad van Sono Motors. Zij toonden bij ons het prototype van hun nieuwe elektrische auto. Geïnteresseerden konden de auto bekijken, zich laten informeren en een proefrit maken. 

Er staat ook nog een leuk artikel in de Autopaper over het bezoek van Sono. 

"Sono Motors ontwikkelde de Sion als een compacte familie- en forenzen-auto. Deze moet 16.000 euro kosten exclusief de batterij. De Sion heeft dan een bereik van 280 kilometer. De zonnepanelen leveren hiervan zo’n 30 kilometer per dag aan stroom, de rest is te laden met diverse stekkers. De Sion kan ook zelf dienen als lader, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische fiets of de telefoon. Sono toert met het prototype van deze auto door Europa, waarbij Göritzlehner één van de 18 Nederlandse stops was. Niet verwonderlijk, aangezien eigenaar Herman Göritzlehner ook warm pleitbezorger is van elektrisch rijden. Zo organiseert het bedrijf ook maandelijkse bijeenkomsten voor elektrisch rijders."

Wil je het hele artikel lezen, klik dan hier voor de link.

Meer dan 200 mensen zijn komen kijken. Er kwam zelfs nog een filmploeg uit Engeland over. Zij hebben een korte film opgenomen die waarschijnlijk binnenkort op internet te zien zal zijn. Houd hun kanaal (Fully Charged Show) maar in de gaten.